HOE GAAT HET IN Z'N WERK

WAT ZIJN DE KOSTEN? 

Direct aan de slag! Ik werk volgens de hands-on methode, ofwel de handen uit de mouwen manier. Potentiële kopers zijn in uw gehele woning geïnteresseerd, daarom is het van belang om alle ruimtes in en om uw huis aantrekkelijk te maken.

Ik gebruik daarvoor zoveel mogelijk het aanwezige meubilair. Zo nodig wordt dit aangevuld met meegebrachte benodigdheden en accessoires voor een sfeervolle, complete en toch neutrale uitstraling. Afhankelijk van de situatie stijl ik uw huis in één tot twee dagen.

Zie hieronder een aantal voorbeelden van de methode die ik toepas en de kosten/ waardetoevoeging van het inzetten van een professioneel verkoopstylist.

Mijn doel is om verkopers een betere onderhandelingspositie te bieden door het aantrekkelijke uit het huis naar voren te halen. 

KOSTEN

De meeste mensen verwachten dat verkoopstyling/ vastgoedstyling veel kost. Het tegenovergestelde is echter waar. Huizen verkopers willen weg uit hun huidige woning en daarom niet te veel meer investeren, maar als u bedenkt wat het u oplevert dan ziet u waarom dit een aantrekkelijke winst-pakker kan zijn bij het verkopen van uw huis. En dus de moeite van overweging waard om toch nog even bij stil te staan. Vastgoedstyling is door gebruik van bestaand interieur binnen een beperkt budget te realiseren. U heeft alleen de specialistische hulp in her-indelen nodig, waarbij smaak en emotie geen rol meer spelen, maar uw woning optimaal gepresenteerd wordt. Ook kost het u geen extra werk, want Styled by Wendy voert het direct voor u uit. Waardoor u sneller en met meer geld naar uw volgende woning kunt gaan. 

De kosten voor verkoopstyling bedragen namelijk nog geen 0,5% van de vraagprijs van uw woning, terwijl er wel vaak 10% gezakt wordt in de verkoopprijs, vaak in stappen van € 5.000,- of € 10.000,-!

Dit gaat rechtstreeks van de eventuele winst af en de uiteindelijke verkoopprijs wordt er niet hoger van. Misschien blijft er zelfs een restschuld over. 


Betere onderhandelingspositie
 

Woningen die professioneel verkoop-klaar zijn gemaakt voordat ze in de verkoop gaan kunnen een hogere waardebepaling toegekend krijgen. Een makelaar zal de woning hoger in de verkoop zetten, waardoor er een grotere kans is op een hogere verkoopprijs. Verkoopstyling verdient zich dus altijd terug!

Voor exacte kosten en mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met me op.


BEGRIPPENLIJST:

- Verkoopstyling/ Vastgoedstyling/ Homestaging 
Het op een voetstuk plaatsen van een huis./ Huis stylen voor de verkoop./ Het maximaal aantrekkelijk maken van een woning voor een hoger rendement

- Funda

Nederlandse organisatie dat online onroerend goed op internet presenteerd. Funda.nl is met rond de 36 miljoen bezoeken per maand de drukst bezochte huizensite van Nederland


- Doelgroep

Uw doelgroep zijn de mensen die voor uw huis geschikt zijn. Uw huis is niet voor iedereen interessant. afhankelijk van het woonoppervlak, aantal kamers en voorzieningen zal u onderscheid kunnen maken. 

Het is belangrijk om bij uw woning presentatie hier onderscheid in te maken. Voor hulp behoevende is het bijvoorbeeld van belang om aan te tonen dat alles toegankelijk of gelijkvloers is.  En wanneer een huis geschikt is voor jonge gezinnen. Dan is het van belang om duidelijk aan te tonen dat er meerdere kamers geschikt zijn om een bed in te plaatsen. Zodat potentiële kopers zich kunnen voorstellen dat ieder een eigen kamer kan krijgen.

Met Vastgoedstyling maak je een huis interessant voor een zo breed mogelijke publiek, maar wel met de juiste doelgroep in gedachte.  

- Energielabel

Een energie label is een etiket waarmee met een letter wordt aangegeven hoe energiezuinig een huis is. De tabel loopt van klasse A ( zeer zuinig) naar G ( zeer onzuinig)

In welke klasse uw huis valt is onder andere afhankelijk van uw type woning, hoe groot het is, het bouwjaar en welke energiebesparende maatregelingen er al zijn getroffen.


Wanneer een energie label nodig?

Als u uw huis wilt verkopen is een energielabel verplicht. Indien u bij de overdracht niet kunt leveren, dan heeft u kans op een boete. Alle woningen hebben een voorlopig energielabel gekregen, dit moet u zelf nog definitief laten maken.


Waar krijgt u een definitief energielabel?

Er zijn verschillende bedrijven, ook sommige makelaars kunnen dit verzorgen. 


Wat zijn de kosten van een energielabel?

De kosten varieren van een paar euro tot enkele tientjes. Sommige makelaars bieden het gratis aan als het huis daar in de verkoop gaat. Meestal is uw label binnen een paar dagen definitief gemaakt


Wat houd een energielabel in?

In princiepe zegt het weinig. het is verplicht, maar het is ook afhankelijk van uw eigen levensstijl. Hoe vaak staat de verwarming aan, bent u veel thuis met alle verlichting aan, hebt u kleine kinderen en draait de wasmachine elke dag of bent u juist veel van huis? 

Bij het kopen van een huis is het daarom verstandig om u te laten  informeren over de hoogte van de maandelijkse energiekosten van het huis en vergelijk het met uw huidige situatie.


 


Neem contact op voor meer informatie.                                                                                                               


 
 
 
 
 
Vastgoedstyling